Category: NewsTag: , , , ,

„Oppenheimer”, drama de trei ore despre fabricarea primei bombe atomice, în regia lui Christopher Nolan, a confirmat statutul de mare favorită câştigând 7 premii Oscar, printre care şi cel pentru cel mai bun film, în cadrul celei de-a 96-a gale a premiilor Oscar, desfăşurată duminică seară la Hollywood.

Emma Stone a câştigat cel de-al doilea premiu Oscar din carieră, impunându-se la categoria pentru rol principal feminin cu interpretarea pe care i-o dă unei femei înviate din morţi în comedia neagră „Poor Things”, transmite Agerpres.

Christopher Nolan a câştigat primul său premiu Oscar la categoria regie cu drama „Oppenheimer”, despre omul din spatele dezvoltării bombei atomice în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Nolan era considerat marele favorit la Oscarul pentru regie după ce a câştigat cu acest film şi un Glob de Aur, un premiu BAFTA, Critics Choice şi un premiu al Sindicatului Regizorilor din America.

Si Cillian Murphy a câştigat primul său premiu Oscar pentru rolul titular din filmul „Oppenheimer”. Aceasta a fost prima nominalizare la Oscar primită de actor. Tot pentru „Oppenheimer”, Robert Downey Jr. a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar.

Sursa: agerpres.ro
Foto: (c) Mike Blake/REUTERS 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *