Category: NewsTag: , , , ,

Duminica seara au fost decernate premiile Bafta, asemănătoare Oscarurilor, care celebrează cel mai bun film al anului. Lungmetrajul „Oppenheimer” a fost marele câştigător al celei de-a 77-a ediţii a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA).

Filmul a primit aseară la Londra premiul la şapte categorii, printre care „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor” (Christopher Nolan) şi „cel mai bun actor în rol principal” (Cillian Murphy).


„Oppenheimer” este un lungmetraj biografic ce prezintă povestea creatorului bombei atomice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, J. Robert Oppenheimer, un fizician de geniu, care ajunge să fie torturat de consecinţele invenţiei sale.
Cu o durată de trei ore, „Oppenheimer”, unul dintre lungmetrajele cu cele mai mari încasări obţinute în 2023 la nivel mondial.

În calitate de președinte al Academiei Britanice de Arte de Film și Televiziune din 2010, Prințul William participă anual la spectacolul de premiere. El a venit insa singur, sotia sa fiind in recuperare dupa o intervenție chirurgicală abdominală, noteaza gds.ro.

Vezi aici lista completa a castigatorilor BAFTA 2024: (VIDEO) Premiile Bafta 2024: Câștigătorii și nominalizările – GAZETA de SUD (gds.ro)

Sursa foto: gds.ro si www.gandul.ro/actualitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *