Category: News

Tot ce trebuie să știi despre cum poți începe să câștigi bani din canalul tău de Tik Tok. Ponturi, recomandări și sfaturi pentru monetizarea contului Tik Tok.

Tik Tok – cea mai avantajoasă modalitate de monetizare a unui profil de social media?

Lansată în 2016, platforma de socializare Tik Tok a atins 1 miliard de utilizatori înregistrați în 2022 și este singura companie din acest domeniu care își plătește utilizatorii în mod direct. Această platformă de socializare a ajuns să fie utilizată chiar de către operatorii din sectorul de iGaming pentru înregistrare. De exemplu, poți apăsa butonul Ice Casino autentificare și te vei loga cu profilul de Tik Tok.

Printre alte avantaje oferite de Tik Tok se numără și posibilitatea de a monetizare a conținutului postat de către utilizatori. Aceștia trebuie să aibă minim 18 ani, cel puțin 10000 de subscriberi și 100000 de vizualizări de-a lungul ultimelor 30 de zile și să-și instaleze opțiunea Tik Tok Creator Fund pentru a începe să câștige bani reali. Însă, cât de mulți bani poți câștiga pe Tik Tok?

De ce să îți deschizi un cont pe Tik Tok?

În acest moment, Tik Tok este rețeaua de social media cu cea mai bună viralizare la nivel planetar. Este considerată platforma ideală de entertainment, întrecând alte platforme de top precum YouTube și Facebook. Aplicația dedicată dispozitivelor mobile a fost descărcată de 3.5 miliarde de ori, fiind cea mai descărcată aplicație în 2021.

Pe această platformă poți posta diverse tipuri de conținut, dar dacă vrei să câștigi bani atunci mergi pe partea de divertisment (535 de miliarde de hastag-uri), dans (181 de miliarde de hastag-uri) și farse (79 miliarde de hastag-uri). În anul 2022, Tik Tok a fost evaluat la 50 de miliarde de dolari, iar pentru 2023, valoarea acestuia se preconizează să crească până la 75 miliarde de dolari.

La nivel de utilizatori activi, la sfârșitul anului 2021, Tik Tok este accesat de 30.8 milioane de persoane de pe dispozitive iPad și iPad. Posesorii de Android care erau activi zilnic pe această platformă de social media erau în număr de 14.43 de milioane de oameni. Unul dintre avantajele acestei rețele de socializare este faptul că se adresează tuturor categoriilor demografice.

Iată care este repartizarea pe segmente de vârstă a celor care accesează Tik Tok:

  1. Categoria de vârstă 10-19 ani – 25%;
  2. Intervalul de vârstă 20-29 ani – 22. 4%;
  3. Categoria de vârstă 30-39 ani – 21.7%;
  4. Intervalul de vârstă 40-49 ani – 20.3%;
  5. Categoria de vârstă de peste 50 ani – 11%.

În medie, timpul petrecut pe platformă în fiecare zi de utilizator este de 1.5 ore. Aproximativ 167 de milioane de videoclipuri sunt vizualizate pe minut. În anul 2022, Tik Tok a fost desemnat brandul cu cea mai mare creștere la nivel global – 215% într-un an.

Cât poți câștiga din Tik Tok?

Dacă îți dorești să transformi Tik Tok-ul într-o sursă de câștig regulată, atunci trebuie să știi că merită să-ti investești timpul și resursele într-un canal pe această rețea. În anul 2022, cel mai mare câștig per post a fost de 105.770 de dolari, acesta fiind obținut de către Charlie D’Amelio. Având peste 142.5 milioane de subscriberi, Charlie D’Amelio a obținut venituri totale de 20 de milioane de dolari.

Lista celor mai bine plătiți deținători de cont pe Tik Tok îi include și pe:

  • Khabane Lame – 93.270 dolari per post, 143.2 milioane de subscriberi, câștiguri de 5 milioane dolari;
  • Bella Poarch – 66.829 dolari per post, 90.1 milioane de urmăritori, venituri de 2 milioane dolari;
  • Addison Rae – 65.194 dolari per post, 87.9 milioane de subscriberi, câștiguri de 15 milioane dolari;
  • Will Smith – 53.741 dolari per post, 72.3 milioane de urmăritori, venituri totale de 300 milioane dolari;
  • Kimberly Loaiza – 47.374 dolari per post, 63.9 milioane de subscriberi, câștiguri de 8 milioane dolari.

Valoarea fondului de premiere a utilizatorilor platformei pentru conținutul încărcat de acesteia este stabilit la 1 miliard de dolari. Sumele care sunt plătite de către Tik Tok încep de la câțiva cenți și pot ajunge până la 8 dolari pentru 1000 de vizualizări. Utilizatorii cu peste 100.000 de urmăritori se pot înscrie pe Tik Tok Pulse, unde pot câștiga până la 17 dolari per 1000 de vizualizări.

Cum să câștigi bani pe Tik Tok?

Începe prin a te alătura programului Tik Tok Creator Fund, care îți va permite să începi să câștigi bani imediat ce ai 100.000 de vizualizări în ultimele 30 de zile. Continuă să postezi conținut care este în trending și atrage un număr cât mai mare de subscriberi. Atunci când ai ajuns la un număr consistent te vei afla în poziția de a semna un parteneriat cu un brand care împărtășește aceleași valori și principii, pe care îl vei promova în postările tale.

Oferă conținut gratuit, dar bifează și opțiunea Patreon, unde urmăritorii vor plăti pentru a accesa conținutul din categoria premium. Atunci când realizezi conținut de calitate, care atrage subscriberi, poți să soliciți și donații în timpul transmisiunilor live. Tik Tok este platforma de social media care va continua să crească la nivel de popularitate, așa că vei putea câștiga bani în mod constant în viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *