Category: News

Rapperul Eminem, starul country Dolly Parton sau pionierii synthpop-ului Eurythmics au fost incluşi, sâmbătă seară, în Rock and Roll Hall of Fame, panteonul american al rockului şi muzicii populare.

„Sunt un star rock acum”, a spus regina muzicii country urcând pe scenă. La 76 de ani, Dolly Parton a purtat o ţinută rock: salopetă neagră mulată cu lanţuri.

Ea a explicat că a refuzat anterior această onoare, neconsiderându-se un star rock. „Nu înţelesesem că, de fapt, reprezintă mult mai mult decât atât”, a spus ea, înainte de a cânta o melodie rock scrisă pentru această ocazie.

„I’ve still got rock and roll down in my country soul / and I’ll be rockin’ it til the cows come home”, a strigat ea acompaniată de o chitară electrică încrustată cu cristale.

Artişti precum P!nk şi Brandi Carlile i s-au alăturat anterior pe scenă pentru a cânta unele dintre piesele ei clasice, „Jolene”, dar şi „9 to 5”.

Într-un stil complet diferit, rapperul Eminem a urcat pe scenă pe notele provocatorului său „My Name Is”, înainte de a se lansa într-un amestec de hituri şi piese mai recente, cu invitaţi precum Steven Tyler de la Aerosmith sau compozitorul Ed Sheeran.

Eminem, care intră în galeria Hall of Fame la doar 50 de ani, vârsta minimă impusă, a vorbit despre dificultăţile de la începutul vieţii, cu o copilărie complicată şi probleme de dependenţă. Şi a mulţumit altor zeci de rapperi.

„Se spune că este nevoie de un sat pentru a creşte un copil. Ei bine, a fost nevoie de un întreg gen de muzică şi cultură pentru a mă ridica”, a spus el. „Nu am terminat şcoala, educaţia mea a fost hip hop, iar oamenii aceia au fost profesorii mei. (…) E seara lor la fel de mult ca a mea”.

Promoţia 2022 a Hall of Fame i-a inclus şi pe starul pop şi soul Lionel Ritchie, catalogat şi într-un gen numit soft rock.

„Rock and roll nu este o culoare, este un sentiment, o vibraţie. Dacă lăsăm această vibraţie să se răspândească, sala va creşte şi va creşte”, a spus el în aplauze, înainte de a se lansa într-un concert cu multe dintre hiturile sale precum „Easy (Like Sunday Morning)”.

Eurythmics, duetul britanic compus din Annie Lennox şi Dave Stewart, a oferit publicului câteva melodii de succes, între care clasicul „Sweet Dreams (Are Made Of This)”, la fel şi grupul britanic Duran Duran, cu „Girls On Film” şi „Hungry Like The Wolf”.

Şi Bruce Springsteen, care a fost prezent pentru a-l prezenta pe producătorul Jimmy Iovine, a urcat pe scenă alături de John Mellencamp pentru a-i aduce un omagiu lui Jerry Lee Lewis, pionierul rock and roll-ului care a murit în octombrie la 87 de ani şi care a intrat în Hall of Fame pe când a fost creat în 1986, pentru a cânta „Great Balls of Fire”.

sursa: news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *