Category: News

Cântăreaţa scoţiană KT Tunstall a amânat planurile pentru turneul viitor din cauza unor probleme la urechea dreaptă, scrie BBC.

În timpul turneului din 2018, artista şi-a pierdut complet auzul la urechea stângă şi a spus că este îngrijorată că va avea aceeaşi problemă şi la urechea dreaptă.

Astfel, ea şi-a amânat acum întreg turneul propriu şi show-urile din deschiderea grupului pop Hall & Oates.

Tunstall a spus că decizia a fost una „foarte dificilă”, dar că sănătatea este pe primul loc. „Pun sănătatea mea auditivă pe primul loc. Poate fi diferenţa dintre a fi un muzician sau nu”.

Cântăreaţa, cunoscută pentru piesele „Suddenly I See” şi „Black Horse & The Cherry Tree”, a spus anterior că probleme sale auditive sunt cauzate de anii în care a fost expusă la sunete puternice, fără a folosi protecţie adecvată pentru urechi.

Ea a mulţumit fanilor pentru sprijin, adăugând: „Promit să vă văd curând sănătoasă tun”.

Numeroşi muzicieni au avut, de-a lungul timpului, probleme cu auzul, între ei numărându-se Neil Young, Sting, Chris Martin, Will.i.am, Plan B şi Mick Fleetwood.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 50% dintre adolescenţi şi tinerii adulţi din ţările dezvoltate şi mediu dezvoltate sunt expuşi, de obicei, la niveluri nesigure de sunet în urma folosirii aparatelor audio personale.

sursa: news.ro

sursa foto: grammy.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *