Category: News

Autorităţile de la New York au în vedere organizarea unui concert gigant în Central Park, pentru a celebra „renaşterea” oraşului după pandemie, a anunţat luni primarul oraşului, Bill de Blasio.

Central Park | What's Not to Miss in NYC | New York By Rail

„Putem vedea deja reluarea (…), dar vrem să o amplificăm”, a indicat el într-un videoclip, anunţând o săptămână de evenimente pentru „a aduna newyorkezii”, a celebra şi a susţine oraşul nostru”. „Un concert gigant în Central Park” este principalul eveniment al acestei săptămâni, a adăugat el. Primarul nu a precizat data acestui concert, dar se are în vedere 21 august, potrivit The New York Times.

High Spirits and Audience Participation at the New York Philharmonic's Concert in Central Park - The New York Times

Dacă lista artiştilor care vor participa la eveniment nu a fost încă stabilită, primarul l-a desemnat pe producătorul Clive Davis, care a lucrat cu vedete precum Janis Joplin, Bruce Springsteen sau Whitney Houston, să organizeze show-ul, precizează cotidianul.

Acest veteran speră să poată reuni opt „staruri” pentru un concert de trei ore în faţa a aproximativ 60.000 de persoane şi difuzarea televizată în lumea întreagă. Mare parte din bilete vor fi gratuite.

Acest anunţ vine după ce prima metropolă americană, epicentrul pandemiei în primăvara lui 2020, caută să relanseze turismul, după ce toţi indicatorii sanitari au arătat o ameliorare odată cu campania de vaccinare.

Rata medie de pozitivitate pe şapte zile continuă să scadă şi s-a apropiat luni de 0,7%, cu 59 de persoane spitalizate. Mai mult de 63% din populaţia adultă a oraşului a primit cel puţin o doză de vaccin, potrivit cifrelor oficiale.

 

Sursa news.ro

(Foto: centralparknyc.org)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *