Category: News

Un coronavirus antic i-ar fi infectat, în urmă cu aproximativ 25.000 de ani, pe strămoşii oamenilor care trăiesc astăzi în Asia de Est. Acest coronavirus i-ar fi afectat timp de milenii, potrivit unui nou studiu.

„Au existat întotdeauna viruşi care au infectat oamenii”, a declarat autorul principal al studiului, David Enard, profesor de evoluţie la Universitatea din Arizona. „Viruşii sunt într-adevăr unul dintre principalii factori de selecţie naturală”, a mai spus el, condorm Digi24.

,,Folosind instrumentele moderne, cercetătorii pot detecta amprentele acestor agenţi patogeni antici în ADN-ul oamenilor care trăiesc astăzi. Aceste date, la rândul lor, ar putea oferi informaţii valoroase pentru a ajuta la anticiparea viitoarelor pandemii”, a spus Enard pentru Live Science.

Folosind informaţiile disponibile într-o bază de date publică, Enard şi echipa sa au analizat genomul a 2.504 de persoane din 26 de populaţii umane diferite din întreaga lume.

Cercetătorii au descoperit la persoanele din Asia de Est urme ale interacţiunii vechi cu coronavirusurile.

O formă de coronavirus ar fi apărut acum 25.000 de ani, iar răspândirea variantelor care au suferit mutaţii ar fi continuat să aibă efecte până acum 5.000 de ani, sugerând că virusul antic a ameninţat populaţia din această zonă geografică timp de milenii.

sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *