Category: News

The Weeknd se implică activ pentru a-i ajuta pe oamenii din Etiopia. El a anunțat într-o postare pe Instagram că s-a parteneriat cu World Food Program US și a donat 1 milion de dolari pentru a-i ajuta pe oamenii de acolo să lupte împotriva foametei.

„Inima mea se rupe pentru oamenii mei din Etiopia, în timp ce cetățeni inocenți, copii și bătrâni sunt uciși fără sens, iar sate întregi sunt nevoite să se mute din cauza fricii și distrugerii.

Voi dona 1 milion de dolari pentru a asigura 2 milioane de mese prin intermediul celor de la United Nations World Food Programme și îi încurajez pe cei care pot să facă la fel”, a notat artistul în vârstă de 31 de ani, originar din Toronto, dar născut din doi imigranți etiopieni.

Conflictul din Etiopia, început în noiembrie 2020, este despre rebelii din regiunea Tigray, din nordul Etiopiei, aflați în conflict militar deschis cu guvernul de la Addis Ababa.

Tensiunile dintre această grupare și guvernul etiopian au escaladat în confruntări militare directe. Premierul etiopian a lansat o operațiune militară împotriva grupării după ce i-a acuzat că au atacat o bază militară, o altă acuzație negată de separatiști. Mii de oameni au murit, iar cei care au reușit să scape au fugit în țări din apropiere, precum Sudan, pentru a scăpa de violențe.

 

Sursa unsitedemuzica.ro

(Foto: Instagram)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *