Category: News

Epava Titanic ar fi fost implicată în al doilea „incident” de la scufundarea care a avut loc acum peste 100 de ani, de data aceasta nu a mai fost vorba de un iceberg ci, cel mai probabil, de un submersibil, relatează smithsonian.mag.

Un proiect de explorare a epavei Titanic, condus în 2019 şi care a durat 10 zile, a avut scopul de a evalua condiţia navei şi de a surprinde imagini pentru un viitor documentar.

La finalul expediţiei, submersibilul care a analizat epava a revenit la suprafaţă cu o zgârietură de culoare roşie pe laterale, ceea ce indică o coliziune cu epava Titanicului.

Instituţia care deţine drepturile exclusive asupra conservării epavei Titanic a permis misiunea de explorare numai în contextul în care procedura nu va dăuna epavei. Aceasta a cerut celor care au condus expediţia imaginile filmate care arată momentul impactului.

Compania EYOS, care a iniţiat misiunea de explorare, susţine că impactul nu a fost resimţit, ceea ce demonstrează că submersivul nu a lovit epava ci mai degrabă o formaţiune de rugină.

În prezent UNESCO nu permite sustragerea artefactelor din interioroul navei Titanic, ca semn de respect faţă de victime. Toate obiectele care au fost aduse la suprafaţă au fost colectate din proximitatea epavei.

 

Sursa: www.mediafax.ro

Foto: www.descopera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *