Category: News

Adopția unui patruped îți poate face viața mai frumoasă din multe puncte de vedere. Pe lângă dragostea pe care o poate oferi un câine, oamenii de știință au descoperit că blănoșii au efecte benefice și asupra sănătății stăpânilor. 

Un animal de companie necesită foarte multă responsabilitate. Practic, viața lor depinde de stăpân. De la plimbări, hrănit, sopălat, și până la timpul petrecut cu aceștia.

 

Una mujer practica ejercicio junto a su mascota en el salón de su casa.

 

Oamenii de știință au descoperit că animalele de companie pot fi un adevărat medicament pentru inimă.  În special pentru persoanele care au experimentat atacuri de cord sau accident vascular cerebral, compania unui câine a fost asociată cu o sănătate mai bună a inimii și o viață mai lungă, potrivit unei metaanalize (link direct), publicată înjurnalul medical Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes.

Mai exact, stăpânii de câini au mai multe șanse să aibă un stil de viață activ și sănătos, care promovează sănătatea inimii. Îngrijirea unui câine presupune plimbări lungi, program de masă și momente de joacă și mângâiere, care pot reduce stresul și anxietatea.

 

Adevărul despre oamenii care iubesc animalele mai mult decât pe ...

Sursa dcmedical.ro

(Foto: zooland.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *