Category: News

Actorul american Viggo Mortensen va fi recompensat cu un premiu Donostia, la cea de-a 68-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian, în semn de recunoaştere pentru întreaga sa carieră. Mai multe detalii în articol.

Viggo Mortensen la evenimentul The IMDb Studio de la Acura Festival Village 
De asemenea, în cadrul festivalului, Mortensen va prezenta primul său film în calitate de regizor „Falling” (pentru care a scris și scenariul). Producția a încheiat proiecţia la Sundance şi a fost selectată la Cannes, însă va avea premiera europeană la San Sebastian.

 

 

 

„Falling” îi prezintă pe veteranul Lance Henriksen și pe Viggo Mortensen în rolurile de tată și fiu, ale căror lumi diferite se ciocnesc. Realizat de compania de producție a actorului, Perceval Pictures, împreună cu Ingenious, Hanway Films, Scythia Films și Zephyr Films, filmul este programat să fie lansat pe 2 octombrie în Spania, unde va fi distribuit de companiile Caramel Films și Youplanet Pictures.

„În ultimii 35 de ani, Viggo Mortensen a jucat în aproximativ 50 de filme realizate de regizori precum David Cronenberg, Peter Weir, Jane Campion, Peter Jackson, Gus Van Sant, Brian de Palma, Agustín Díaz Yanes, Ana Piterbarg, Lisandro Alonso, David Oelhoffen , Peter Farrelly și Matt Ross. Și-a lăsat amprenta asupra tuturor acestor producții, indiferent de gen. Nu numai că a făcut parte din distribuția trilogiei fantastice <<Stăpânul Inelelor>>, unde l-a interpretat pe puternicul Aragorn, dar a și primit trei nominalizări la premiile Oscar pentru <<Eastern promises>> (David Cronenberg, 2007), <<Captain Fantastic>> (Matt Ross, 2016) și <<Green Book>> (Peter Farrelly, 2018)”, au declarat organizatorii Festivalului San Sebastian.

Ediția din acest an a festivalului se va desfășura în perioada 18-26 septembrie. Filmele prezentate în cadrul festivalului cuprind și unele selecții ale festivalului de la Cannes, anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian este un festival de film de categorie maximă (Festival-A) acreditat la Federația Internațională a Asociațiilor Producătorilor de Film (FIAPF). Se organizează anual, la finalul lunii septembrie în Țara Bascilor, la San Sebastian, Spania. Prima ediție a avut loc pe 21 septembrie 1953.

 

Sursa news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *