Category: News

Pilar Abel, o femeie în vârstă de 63 de ani,  care susţine că este fiica lui Salvador Dalí, a pierdut apelul în proces şi trebuie să plătească exhumarea efectuată în 2017, potrivit The Guardian.

Pilar Abel, ghicitoare în cărți de tarot, a încercat de mulți ani să dovedească în instanță că este unica fiică a celebrului artist. Potrivit declarațiilor sale, mama ei l-a cunoscut pe Dali atunci când lucra ca slujnică în casa unor prieteni ai pictorului, în stațiunea balneară Port-Lligat.

În acea perioadă, Dali era căsătorit, din 1934, cu Gala, pe numelle adevărat Elena Ivanovna Diakonova, fără ca aceștia să aibă copii.

O iubire suprarealistă - Salvador Dali și Gala | Artă Prin Gaura Cheii

O iubire suprarealistă - Salvador Dali și Gala | Artă Prin Gaura Cheii

Salvador Dalí a murit în 1989 şi a fost înmormântat într-o criptă din muzeul pe care l-a proiectat pentru sine în oraşul Figueres (Catalonia). Osemintele au fost deshumate în iulie 2017 pentru a fi realizat un test ADN care să stabilească dacă el a fost tatăl lui Abel, originară din Girona.

În urma testului ADN s-a stabilit că artistul nu a fost tatăl ei biologic al femeii.

Într-un comunicat, Fundaţia Gala-Salvador Dalí a transmis că o curte din Madrid a respins apelul lui Abel privind custodia rămăşiţelor lui Dalí şi i-a ordonat să achite costurile.

Procesul a fost mediatizat, la fel şi anunţul că celebra mustaţă a lui Dalí s-a conservat perfect. Rămăşiţele pământeşti au fost reînhumate în 2018.

Sursa  dcnews.ro

(Foto: LIFE.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *