Category: News

Ciclistul britanic Chris Froome, cvadruplu câştigător al Turului Franţei, va participa sâmbătă la o competiţie virtuală denumită „Provocarea starurilor” (”Challenge of Stars”), alături de alţi 15 ciclişti profesionişti, între care italianul Vincenzo Nibali, informează AFP.

„Într-o perioadă în care nu putem participa la competiţii, este bine să putem utiliza tehnologia pentru a concura şi pentru a încânta iubitorii de ciclism”, a explicat rutierul echipei Ineos.

„Mă bucur să particip la acest nou tip de provocare contra celor mai buni rutieri din circuit”, a subliniat liderul echipei Ineos, învingător în „Marea Buclă” în 2013, 2015, 2016 şi 2017.

Două curse vor fi în programul acestui concurs organizat pe platforma BKOOL, una pentru sprinteri, cu un parcurs virtual de 1,2 km în Toscana, iar alta pentru căţărători cu ascensiune, tot virtuală, de 2,9 km la Stelvio, în Alpii italieni.

El îi va avea adversari pe Vincenzo Nibali (Trek) sau pe Warren Barguil (Arkea).

Froome (34 ani) a ratat Turul Franţei 2019 din cauza unei grave căzături la Criterium du Dauphine.

Turul Franţei 2020, competiţia stindard a sezonului ciclist, a fost amânată pentru finalul lunii august (29 august-20 septembrie), din cauza pandemiei de Covid-19.

Sursa:  agerpres.ro

(Foto: road.cc)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *