Category: News

Unii cercetători sunt de părere că ipotezele conform cărora extratereştrii ar fi sursa acestor impulsuri este eronată.

Ştirile despre impulsurile radio rapide sunt din ce în ce mai dese, oamenii de ştiinţă din întreaga lume anunţând că fie au mai identificat noi astfel de semnale sau chiar că au reuşit să identifice sursa din spaţiu de unde provin acestea. Una dintre teoriile care pare că se bucură de o acoperire largă în mass media este aceea că civilizaţiile extraterestre s-ar afla la originea acestora, totuşi, după cum explică unii cercetători, sunt şanse mari ca „vecinii” noştri să nu fie responsabili, notează Science Alert.

„Invocarea extratereştrilor a devenit o modalitate prea sistematică, prea uşoară şi prea senzaţionalistă de a atrage atenţia publicului … Îmi aminteşte de modul în care obişnuiam să invocămzeii”, explică Charley Lineweaver, expert în ştiinţe planetare şi astrobiologie din cadrul Universităţii Naţionale din Australia.

Fizicianul Paul Ginsparg, de la Universitatea Cornell, adoptă o poziţie pe care am putea-o considera moderată. Mai exact, el porneşte de la teoria unui grup de cercetători care, în anul 2017, a sugerat că impulsurile radio rapide ar putea fi un produs secundar al motoarelor folosite de navele extraterestre. Ginsparg explică faptul că o astfel de explicaţie nu poate fi exclusă de către datele colectate până acum. Totuşi, el afirmă că pot exista unele explicaţii logice care să nu facă trimitere la formele de viaţă extraterestră.

Un cercetător al Institutului SETI argumentează că teoriile care leagă impulsurile radio rapide de civilizaţiile extraterestre pot fi demontate pornind de la o serie de deducţii simple. Seth Shostak explică faptul că este improbabil, chiar imposibil, ca extratereştrii să controleze o parte atât de mare din Univers, dacă este să luăm în calcul originea şi intensitatea semnalelor. În plus, el este de părere că de la Big Bang nu a existat îndeajuns de mult timp pentru o astfel de organizare pe scară largă.

sursa: descopera.ro

(Foto: desertnews)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *