Category: News

Unul din patru angajați se descurcă greu cu banii și se împrumută în fiecare lună până la următorul salariu. Situația este relevată de un sondaj realizat luna trecută. În privința economiilor, aproape jumătate dintre respondenți nu pun niciun leu deoparte.

Peste un sfert dintre angajați recunosc că nu le ajung banii din salariu de la o lună la alta și, prin urmare, nu doar că nu reușesc să economisească nimic, ba chiar trebuie să se împrumute mai mereu de la familie sau prieteni până la următorul salariu.

Sondajul BestJobs arată că jumătate dintre respondenți câștigă mai puțin de 2.500 de lei pe lună net. Aproape un sfert au un salariu de până la 3.500 de lei.

Unu din trei respondenți spune că are aceeași situație financiară ca anul trecut, tot atâția afirmă că o duc chiar mai rău cu banii și doar 20 la sută că e mai bine decât în 2018.

Aproape jumătate dintre respondenți nu pun niciun leu deoparte, o treime economisește sub 10% din ceea ce câștigă lunar și numai 11% dintre respondenți spun că reușesc să economisească ceva mai mult.

Sondajul a fost efectuat în perioada 15 iulie – 5 august 2019, pe un eșantion de 922 de utilizatori de internet.

 

sursa: www.digifm.ro

sursa foto: medium.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *