Category: News

Dacă în mai multe orașe din China recunoașterea facială este la ordinea zilei, oficialii din San Francisco au decis să interzică pe deplin această tehnologie.

Comitetul de supervizori au votat ca agențiile guvernamentale să nu folosească tehnologii de recunoaștere facială, în ciuda faptului că nicio agenție nu le-au folosit. Astfel, San Francisco a devenit primul oraș din Statele Unite ale Americii care să impună o asemenea regulă și este posibil ca și alte orașe să calce pe urme.

„Cred că o parte din faptul că San Francisco este cartierul general real și perceput pentru tot ceea ce înseamnă tehnologie vine și cu o responsabilitate pentru legiuitorii locali”, a zis supervizorul orașului, Aaron Peskin. „Avem o responsabilitate de mărime foarte mare de a regla excesele de tehnologie tocmai pentru că acestea au cartierul general aici”.

Sistemele de recunoaștere facială sunt făcute astfel încât să poată identifica o persoană dintr-o imagine sau un video cu ajutorul analizării trăsăturilor lor faciale. Cel puțin așa ar trebui să funcționeze, pentru că în realitate ele produc adeseori erori, mai ales când vine vorba de identificarea femeilor și a oamenilor cu piele de culoare mai închisă.

Din fericire pentru locuitorii din San Francisco, grija de a nu fi confundați cu un infractor din cauza unei erori a vreunui sistem de inteligență artificială nu va exista. Curând, și locuitorii din Oakland, California și Somerville, Massachussetts vor fi în aceași situație, întrucât oficialii din cele două orașe discută și ei despre posibila interzicere a folosirii sistemelor de recunoaștere facială.

Acum că însuși cartierul general al tehnologiei din Statele Unite ale Americii a decis să baneze recunoașterea facială, alte orașe ar putea să calce pe urmele San Francisco-ului. Mai exact, inițiativele de reglementare și chiar de interzicere a recunoașterii faciale vor putea să fie luate în serios cu adevărat.

sursa: playtech.ro

(foto: slate.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *