Category: News

În peste 40 de ani de activitate muzicală, The Cure a avut în componenţă mai mult de 13 membri, iar la evenimentul din Bucureşti de anul viitor se vor regăsi pe scenă Simon Gallup – bas, Jason Cooper – tobe, Roger O’Donnell – clape şi Reeves Gabrels – chitară, alături de celebrul solist Robert Smith.

Primul concert din cariera muzicală a trupei The Cure a strâns 1.500 de spectatori şi a avut loc în 1978. Formaţia are la activ 13 albume de studio, cu vânzări de peste 27 de milioane de copii, mai mult de 40 de single-uri, multe materiale live, valoroase coloane sonore, fiind o sursă de inspiraţie pentru multe grupuri celebre.

La începutul anilor 1990, The Cure era una dintre cele mai populare trupe de rock alternativ din lume. În 1990, a primit un premiu Brit pentru videoclipul piesei „Lullaby”, iar, în 1991, a primit un alt trofeu Brit pentru cea mai bună trupă. În 1992, formaţia a primit un MTV Video Music Award pentru „Friday I’m In Love”.

God Is An Astronaut este considerată una dintre cele mai importante trupe din zona post-rock-ului actual. Încă de la înfiinţare, în 2002, trioul irlandez a devenit rapid un adevărat reper în spectrul trupelor din zona instrumentală, cu elemente din zona muzicii electronice, krautrock şi space rock şi, cel mai important, reminiscenţe din universul muzical Tangerine Dream. Au lansat de-a lungul carierei nouă albume de studio, iar cel mai recent, „Epitaph”, a apărut în urmă cu câteva luni.

sursa: mediafax.ro

(Foto: sinavlia.gr)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *