Category: News

În primul rând, Trump a fost primit de cetățenii londonezi într-un mod cât se poate de inospitalier: prin proteste încununate de lansarea unui balon uriaș cu forma unui bebeluș cu capul lui și un telefon în mână. Pe urmă, acesta avea programată vineri după-masă, o întâlnire cu Familia Regală, dar surpriza cea mare a fost faptul că doar Regina a onorat invitația de la Castelul Windsor.

Se pare că Prințul William, soția sa, Kate Middleton, Prințul Harry și Prințul Charles nu se numără printre admiratorii lui Trump. Potrivit unei surse de la Sunday Times, Charles și William au mărturisit în cadrul unor discuții informale faptul că nu își doresc să asiste la întâlnirea stabilită. Astfel, se presupune că Prințul Charles a avut o întâlnire de afaceri cu partenerii de la compania sa A. G. Carrick, în timp ce Ducele de Cambridge juca într-un meci de polo în scopuri caritabile, iar Prințul Harry avea angajamente private.

Mai mult decât atât, sursa a continuat prin a spune că “Pur și simplu au refuzat să participe. Este un lucru foarte, foarte neobișnuit ca doar Regina să fie acolo. De obicei, este însoțită de cineva. Prințul Charles a venit în locul Prințului Philip de multe ori în ultimul timp.”

În timpul vizitei lui Trump, acesta nu a respectat protocolul regal, aparent accidental, prin faptul că nu s-a înclinat în fața Reginei și că a mers în fața acesteia în timp ce se plimbau. În plus, a întârziat 15 minute. De asemenea, un oficial al Palatului Whitehall a menționat că timpul petrecut cu Trump a fost limitat la un “minimum necesar”, respectiv o jumătate de oră petrecută la ceaiul oficial. Acesta a mai continuat spunând că “Regina își va face datoria, dar în ceea ce privește restul familiei, ei nu au fost la fel de entuziaști ca atunci când a venit Obama”.

Într-adevăr, Regina nu a petrecut nici pe departe atât timp cât a petrecut cu familia Obama în 2016. Deși a luat ceaiul cu Trump și Prima Doamnă a Americii, Melania, aceasta a luat prânzul cu Barack și Michelle Obama. Ba chiar cei doi au avut o cină privată cu Prințul William și Kate la Palatul Kensington.

Ulterior acestei vizite, tabloidul britanic Daily Mirror a publicat pe prima pagină o poză cu Donald Trump stând în fotoliul lui Winston Churchill, imaginea fiind însoțită de întrebarea “Cum îndrăznești…” în litere capitale. Ziarul se adresează direct președintelui: “Ne insulți țara, ne ataci Serviciul Național de Sănătate, ne faci de rușine Regina, ne subminezi «relația noastră specială», ne umilești [prim-ministrul] … apoi pozezi arogant în fotoliul lui Winston Churchill”. Trump a declarat faptul că Churchill se află printre idolii săi politici, însă admirația se pare că nu este reciprocă din partea familiei fostului prim-ministru.

sursa: elle.ro

foto: eonline.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *