Category: News

Au trecut 25 de ani de la ultimul trofeu câștigat de Universitatea Craiova și 18 de la susținerea ultimei finale, cam mult pentru o regiune care respiră dintotdeauna fotbal și un club de talia Științei. S-a așezat mult praf în vitrina grupării alb-albastre, care speria coloșii din Europa prin anii 1980. Actualii finanțatori și conducători ai celei mai iubite formații de fotbal din provincie au făcut eforturi și au creat o nouă echipă competitivă, capabilă să așeze noi trofee la loc de cinste. Prima oportunitate are loc duminică, de la ora 21.00, pe Arena Națională, când trupa lui Devis Mangia susține finala Cupei României în compania modestei formații AFC Hermannstadt.

„Avem așteptări foarte mari“

Emil Săndoi, personaj care a participat ca jucător la câștigarea ultimei Cupe cucerite (în 1993, 2-0 cu Dacia Unirea Brăila) și ca antrenor la ultima finală susținută și pierdută în fața rivalei Dinamo (sezonul 1999-2000), are multă încredere în actualul lot și speră că alb-albaștrii vor confirma calculele hârtiei și o vor învinge pe nou-promovata în Liga I, AFC Hermannstadt.

„Ultima Cupă câștigată de Craiova a fost aia pe care am primit-o eu pe patul suferinței. Acea accidentare a coincis cu ratarea unui transfer în străinătate, la Olympique Lyon, plus pierderea echipei naționale, pentru că de atunci nu am mai jucat. Dar mă bucur că mi-am făcut datoria alături de ceilalți colegi ai mei și am câștigat acel trofeu. Ca antrenor am mai jucat o finală de Cupă, în 2000, cu Dinamo, pe care am pierdut-o cu 2-0. Și atunci am avut un parcurs foarte bun, chiar dacă a fost un campionat zbuciumat. Am reușit să eliminăm pe Steaua, Petrolul, pe Rapid în semifinale – cu Mircea Lucescu antrenor, la vremea respectivă. După a fost cam mult pentru noi să o eliminăm și pe Dinamo, cu Dinu antrenor, în finală. Patron era George Ilinca, apoi imediat a venit Nețoiu și m-a dat afară. Asta a fost istoria ultimei finale jucate“, a rememorat Săndoi, pentru GdS.

citește continuarea pe gds.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *