Category: News

Charles Chu, colaborator al site-ului Quartz, a facut un experiment al carui rezultat ne-a cam deprimat: timpul mediu pe care il petrecem in social media zilnic ne impedica sa citim 200 de carti pe an.

Atunci cand un jurnalist l-a rugat pe Warren Buffet sa ii spuna secretul reusitei sale in viata, celebrul miliardar i-a raspuns: ”Cititi 500 de pagini pe zi. Asa se construieste capacitatea de a cunoaste lucruri. Cu totii puteti sa faceti asta, dar va garantez ca putini dintre voi o vor face”.

Charles Chu a fost intrigat de raspunsul miliardarului, asa ca s-a apucat imediat sa-l puna in aplicare. Desi nu a citit chiar 500 de pagini in fiecare zi, acesta a terminat totusi de citit 400 de carti in doi ani si considera ca toti oamenii din lume pot sa faca acest lucru:

„Mai intai, este foarte important sa nu va descurajati inainte de a incerca. Renuntati la scuze precum «sunt prea ocupat» si «nu sunt destul de inteligent pentru asta”

Jurnalistul a facut si alte calcule: potrivit spuselor sale, pentru un american mediu, timpul petrecut in fata televizorului este de 1.642 de ore pe an si timpul petrecut pe retelele de socializare este de 608 ore.

Charlers Chu are si cateva solutii pentru a stimula lectura cartilor: Mai intai, trebuie indepartate din spatiul imediat inconjurator toate obiectele care ar putea sa ii distraga pe internauti; de asemenea, cartile trebuie sa se afle la indemana; cartile audio si e-book-urile faciliteaza la randul lor lectura, chiar daca volumele promovate se afla pe alte tipuri de suporturi.

(sursa metropotam.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *