Category: News

Pentru amenajarea interioară fulminantă a unei camere dintr-o locuință particulară la curte trebuie să alegeți de multe ori și un semineu potrivit. Dacă cumpărați modele gata făcute, acestea sunt deja clasificate de producător pentru cele mai solicitate stiluri de către clienți.

 

Alege șemineul potrivit în funcție de modul de amenajare interioară dorit

 

Spre exemplu, interiorul clasic presupune instalarea unui șemineu de colț în forma corectă, mai exact partea vizibilă trebuie să fie în formă de U. Ulterior se adaugă pilonii, elementele de sculptură care personalizează acest element decorativ, dar și de încălzire secundară pe timp friguros. În materie de decorațiuni se poate folosi cu mult succes cărămida, piatra naturală de râu, marmura etc.

 

Un șemineul în stil imperial, ce se poate instala cu mare succes într-o vilă impozantă, se caracterizează prin prezența multor elemente decorative, chiar amintind de Antichitate. Cumva se aseamănă cu elementele prezente la un șemineu clasic, dar prezintă de regulă o gamă coloristică mai bogată.

 

Șemineul în stil etno, foarte apreciat de către proprietarii caselor de vacanță, ar trebui să fie realizat cu un portal (partea vizibilă din cameră) care să conțină elemente decorative tradiționale.

 

Casele amenajate foarte modern pot să includă foarte bine șeminee de colț minimaliste, închise cu sticlă. Metalul prelucrat cu măiestrie dă acea notă proaspătă, de secol 21.

 

Indiferent de modelul de șemineu ales, cerința de bază este aceea că el trebuie să se potrivească cu interiorul, să atragă atenția în orice situație, să fie vedeta indiscutabilă a camerei unde este instalat.

 

Poți să de bucuri de un șemineu atractiv chiar dacă stai la bloc!

 

Un semineu electric este ideal pentru o locuință (chiar garsonieră sau apartament) din mediul urban.

 

Modelele de șeminee electrice moderne sunt controlate de o telecomandă, la fel ca televizoarele, de aceea se poate regla fără probleme intensitatea flăcării, temperatura de încălzire a aerului și chiar se poate seta un sunet care imită pocnetul lemnului arzând în focar. Toate acestea împreună reușesc ca să  dea iluzia puternică de șemineu adevărat. Această combinație este cea mai potrivită chiar și pentru șemineele de colț, deoarece, fiind de dimensiuni mari, pot oferi senzațiile cele mai asemănătoare cu acelea date de șemineele reale tradiționale ce funcționează pe bază de combustibil lemnos.

 

Dacă nu se dorește un șemineu electric, ci unul cu flăcări reale, există variante chiar și pentru cei ce stau la bloc. E vorba de modelele funcționând cu bioetanol.

 

Bioetanolul este un carburant modern din ce în ce mai folosit la șemineele false, deoarece are o serie de avantaje deloc de neglijat:

 

– când este ars, principalul material este etanolul, care se descompune în gaz și apă;

– gazul emanat prin ardere nu este aproape deloc toxic, de aceea nu necesită un coș de fum pentru evacuarea noxelor, precum un șemineu adevărat;

– în funcționare nu emite fum și nici funingine.

 

 

Totuși, nu există nimic asemănător cu atmosfera relaxantă dată de un șemineu tradițional premium  care funcționează cu lemne. Aceia care locuiesc la casă și își permit, ar trebui să investească negreșit într-un șemineu de acest tip ca sursă secundară de încălzire, dar și de înfrumusețare a spațiului în care locuiesc.

 

Căldura unui șemineu confortabil a fost simbolul securității și bunăstării din timpuri imemoriale.

 

Alege un termoșemineu, dacă vrei ceva mai mult decât un șemineu obișnuit

 

O alegere interesantă, modernă prin excelență, este aceea a unui termosemineu.

 

Termoșemineele sunt soluții constructive perfecte ce satisfac dorința multora de a avea simultan un șemineu, dar și o centrală termică.

 

Aceste șeminee tip centrală termică sunt folosite pentru încălzirea apei menajere în calorifere sau chiar în pardoseala.

 

Eficiența șemineelor convenționale este în medie de 50 – 65%.

Termoșemineele, în schimb, cu un randament mult superior, sunt combinația perfectă ce oferă proprietarilor confortul unui șemineu și avantajele unei centrale moderne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *