Category: News

Sexting-ul nu este un fenomen nou sau secret în rândul adolescenților. Ceea ce este nou este faptul că din ce în ce mai mulți aleg să se șantajeze reciproc cu poze nud.

Acest șantaj este, din punct de vedere legal, o infracțiune. Cei din SUA au botezat-o sextortion. Într-un studiu publicat în septembrie în Jurnalul „Sexual Abuse”, cercetătorii de infracțiuni cibernetice au arătat cât de gravă exte problema cu acest sextortion în Statele Unite ale Americii. Cei de la FBI au spus că între iulie și august 2018, au primit cu 13.000 mai multe plângeri cu privire la această infracțiune decât în lunile precedente.

Într-un fel, sextortion-ul este o formă de sclavie sexuală. Un exemplu care îți demonstrează acest lucru este cazul hacker-ului Luis Mijangos din California de Sud. În 2011, Mijangos a reușit să pătrundă în computerele mai multor femei și a găsit fotografii compromițătoare cu acestea. Hacker-ul le-a șantajat pe femei cu ce a  găsit, forțându-le să îi trimită și mai multe poze cu ele dezbrăcate.

Sectortion-ul afectează adulții, însă profesorul doctor Sameer Hinduja de la Florida Atlantic University’s School of Criminology and Criminal Justice spune că problema mai mare este că afectează și adolescenții, categoria care cunoaște cel mai binemediul digital. „Nimeni nu a studiat asta în rândul tineretului, sau nu a publicat vreo cercetare”, a zis Hinduja. „Am făcut câteva studii, dar erau retrospective, punându-i pe adulți să își amintească experiențele lor. Dar este important să vorbim cu tinerii pentru că este exact ceea ce ei trăiesc și experimentează zi de zi”.

Hinduja a mai spus că, de cele mai multe ori, sextortion-ul are loc adeseori între doi foști iubiți. El a ținut să sublinieze că rareori se întâmplă să implice persoane care nu se cunosc nici în realitate, nici în mediul online.

Soluția propusă de profesor a fost ca tinerii să nu mai trimită fotografii cu ei dezbrăcați cu atât de multă ușurință. Totuși, el a spus că este conștient că poate nu este realist să spere la acest lucru. Hinduja crede totuși că ar trebui să îi învățăm mai bine pe adolescenți ce înseamnă o relație normală și sănătoasă.

sursa: playtech.ro

(Foto: cpr.org)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *