Studiul, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Bath (Marea Britanie) și din cadrul Institutului Stanford pentru Inovație în domeniul Sănătății Globale, arată că tinerii suferă de o “epuizare psihologică profundă” din cauza schimbărilor climatice și lipsa de reacție a guvernelor pentru a le oferi alternative la această criză.

Dintre cei 10 mii de tineri participanți la studiu, din zece țări diferite, 45% au spus că anxietatea și îngrijorările cu privire la climă le afectează viața în fiecare zi. Trei sferturi dintre participanți au spus că “viitorul este înspăimântător”, în timp ce 64% consideră că guvernele nu fac destule demersuri pentru a evita o criză climatică de amploare.

Tot atâția tineri sunt de părere că guvernele nu au niciun plan să protejeze populația, planeta, sau viitoarele generații. “Niveluri atât de ridicate de anxietate și sentimente de trădare o să afecteze inevitabil sănătatea mentală a copiilor și a tinerilor”, spun autorii studiului.

Caroline Hickman, co-autoare a studiului, spune că anxietatea în rândul copiilor este “o reacție complet rațională având în vedere răspunsul inadecvat al guvernelor față de problema schimbărilor climatice”.

Separat de studiu, compania britanică Ipsos Mori, specializată în cercetare, a publicat în august un raport care arăta că îngrijorările publicului, în raport cu problema schimbărilor climatice și poluare, au ajuns la niveluri record.

 

sursa: biziday.ro

foto: ryze.ro