Festivalul Internaţional Shakespeare aduce anul acesta cea mai grandioasă ediţie de până acum, la 30 de ani de la prima, cu peste 300 de spectacole de teatru de talie mondială, concerte, parade, ateliere, lansări de carte, instalații, călătorii VR, in intreg orasul dar si in împrejurimi.

Manifestările sunt programate atât în spații convenționale, dar și în cele mai inedite locatii.

Sălile de spectacol și spațiile indoor vor găzdui spectacole, expoziții, ateliere și lansări de carte, în timp ce piețele, parcurile şi străzile vor prilejui întâlniri-surpriză cu spectacole și performance-uri, concerte, instalații pop-up în aer liber, la care publicul este invitat să contribuie.

Shakespeare Village, un sat britanic de la 1600, construit de la zero, pe Hipodromul Craiova, este locul de desfășurare a zeci de concerte și spectacole, iar Promenada Craiova gazduieste cubul imersiv Shakespeare Dimensions.

În satul lui Shakespeare de pe Hipodrom, vor urca trupe precum: Byron (18 mai), om la lună (19 mai) Bălănescu Trio, Marea Britanie (20 mai), Vița de Vie (21 mai), Jarl Flamar, Franța (23 mai), Robin and the Backstabbers (24 mai), Timpuri Noi (25 mai) sau Vama (26 mai), dar și trupe și DJ locali.

Pe lângă evenimentele din Shakespeare Village, secțiunea de concerte a Festivalului Internațional Shakespeare va cuprinde o seară specială: miercuri, 22 mai, concertele și petrecerea se mută pe dealul Bucovăț, pentru o seară specială: Panoramic Night. Pe scena de la Zion Gardens vor urca trupele Gândul Mâței și Alternosfera, urmate de un DJ set semnat de Andrei YC.

Programul Festivalului Internațional Shakespeare poate fi consultat pe shakespearefestival.online, iar biletele pot fi achiziționate atât online, cât și la agenția de bilete a Teatrului Național „Marin Sorescu”, Craiova.

Detalii despre evenimente gasiti si aici: Craiova devine capitala mondială a teatrului. Începe cea mai grandioasă ediţie a Festivalului Shakespeare (gds.ro)