Radiodifuzorii din Macedonia de Nord şi Muntenegru confirmaseră deja că nu vor participa la ediţia din 2023 din cauza majorării taxei de participare.

BBC News a fost informat că ţărilor li s-a cerut să plătească mai mult pentru a compensa banii pierduţi din cauză că participarea Rusiei a fost interzisă.

Suma pe care fiecare radiodifuzor participant o plăteşte pentru a se înscrie nu este făcută publică, dar costul total între toţi participanţii se ridică în mod normal la aproximativ 5 milioane de lire sterline – iar gazda plăteşte o sumă suplimentară.

Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru nu au reuşit să treacă de faza semifinală a concursului de anul acesta.

Se aşteaptă ca BBC să cheltuiască între 8 şi 17 milioane de lire sterline pentru a organiza evenimentul din luna mai a anului viitor, în numele Ucrainei, care a câştigat ediţia din acest an.

Liverpool a fost ales ca oraş gazdă, în parte datorită „ofertei sale culturale care plasează Ucraina în centrul” evenimentului de anul viitor, a transmis BBC.

Rusia obişnuia să fie un contributor financiar semnificativ la producţie, dar a fost expulzată din competiţie în urma invaziei sale în Ucraina.

sursa: news.ro

foto: news.ro