Unele persoane nici nu pot să conceapă să doarmă fără șosete, în timp ce altele nu pot adormi dacă nu și-au scos șosetele din picioare. Dar cum e de dorit? De fapt ce efect au acestea asupra organismului?

Potrivit expertului în somn Mar De Carlo, există multe beneficii ale purtării șosetelor în pat. Studiile au arătat că șosetele pot ajuta oamenii să adoarmă mai repede și să rămână adormiți mai mult timp datorită unui proces numit vasodilatație distală, a explicat acesta pentru Huffington Post.

”Modificările temperaturii pielii pot afecta în mod cauzal capacitatea de a iniția și menține somnul”, a concluzionat un studiu din 2007.

S-a demonstrat că purtarea ciorapilor în pat crește circulația și fluxul sanguin la nivelul picioarelor. Acest lucru poate ajuta la scăderea temperaturii centrale a corpului, semnalând creierului că este timpul să se culce, a mai spus expertul, fondator al Institutului Internațional de Parenting și Sănătate de la Asociația Consultanților Profesioniști în Somn.

Un alt studiu, care a implicat un număr mic de subiecți, a constatat că tinerii care purtau șosete au adormit cu 7,5 minute mai repede, au dormit cu 32 de minute mai mult și s-au trezit de 7,5 ori mai rar decât cei care nu purtau șosete.

 

sursa: spotmedia.ro

sursa foto:  pixabay.com