Cel mai mare centru de urgențe din lume a fost inaugurat joi în Israel, cu autotriaj la check-in și roboți care să ajute oamenii să se orienteze.

Unitatea de 8.000 de metri pătrați de la Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv a fost inaugurată de președintele Isaac Herzog, premierul Yair Lapid, secretarul pentru sănătate Nitzan Horowitz și de filantropul Sylvan Adams.

Instituția a fost proiectată pentru a răspunde atât nevoilor de urgență obișnuite, cât și unui aflux brusc de victime din cauza războiului și a terorismului.

Există 100 de paturi de urgență pentru pacienți internați, mai multe decât orice alt spital israelian, iar acest număr poate fi dublat în caz de urgență.

Se fac aranjamente speciale pentru pacienții psihiatrici care necesită îngrijire de urgență și există o cameră specială pentru persoanele care sosesc după o agresiune sexuală, unde nevoile lor pot fi abordate cu o sensibilitate specială.

Adams, un cetățean canadian-israelian care a finanțat mai multe proiecte de profil în Israel în ultimii ani, a donat 28 de milioane de dolari spitalului, care dă numele departamentului de urgență în onoarea sa.

La începutul ceremoniei de deschidere, el a declarat pentru The Times of Israel: Israelul este deja un lider pe scena mondială în domeniul medicinei, iar oamenii de știință și medicii israelieni ne aduc unele dintre cele mai importante soluții de cercetare, inovare și îngrijire. Prin urmare, este potrivit ca Israelul să fie în prima linie în ceea ce privește furnizarea de asistență medicală de urgență și sunt mândru că această nouă unitate va da un exemplu.”

Atât el, cât și spitalul au declarat că este cel mai mare din lume.

 sursa:  alephnews.ro
sursa foto:  pixabay.com