În prezent, deşi poate fi accesat în paralel de pe mai multe dispozitive, WhatsApp depinde de telefon. Totul trece prin filtrul telefonului mobil, acesta fiind singurul care deţine cheia necesară decriptării mesajelor.

Dependenţa de telefon este un mare inconvenient pentru utilizatori, care trebuie să autentifice prin intermediul acestuia sesiunile de pe alte dispozitive. Dacă se descarcă bateria telefonului, s-au terminat şi sesiunile de pe celelalte dispozitive.

Servicul deţinut de Facebook a promis de mai multă vreme că va funcţiona independent pe mai multe dispozitive, însă, abia acum face primul pas în acest sens, printr-o primă versiune beta.

Varianta beta permite conectarea la acelaşi cont a altor patru dispozitive, în afara telefonului, care să nu fie telefoane. Cu alte cuvinte, poate fi folosit un singur telefon, în vreme ce restul dispozitivelor pot fi tablete ori desktop-uri.

Oficialii WhatsApp au explicat şi de ce durează atât de mult dezvoltarea suportului multi-device. Totul este legat de criptare. Inginerii companiei au fost nevoiţi să găsească şi să implementeze o soluţie prin care să păstreze securitatea oferită de criptare.

De la o singură cheie de criptare, se trece la folosirea câte unei chei de criptare pe fiecare din dispozitivele conectate la un cont. Cu aceeaşi ocazie, vor fi criptate inclusiv apelurile audio şi video.

În stadiul actual, WhatsApp permite doar unui număr limitat de utilizatori accesul la noua versiune beta. După ce se vor identifica şi rezolva eventualele probleme tehnice, va fi extins şi accesul la un număr mai mare de utilizatori.

O dată de lansare a suportului multi-device nu se cunoaşte. În cel mai bun caz, aceasta se află la mai multe luni distanţă.

sursa: news.ro

foto: news.ro