Category: News

Cel mai nou film scris şi regizat de Radu Jude, „Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” („Do Not Expect Too Much from the End of the World”), intră la sfârşitul acestei săptămâni în programul cinematografelor din România: Arad, Bacău, Bârlad, Bistriţa, Braşov, Brăila Bucureşti, Botoşani, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timişoara, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Topliţa etc.

În film, Angela (Ilinca Manolache), asistentă de producţie, traversează Bucureştiul pentru castingul unei reclame despre protecţia muncii, comandată de o multinaţională. Ca o Alice în Ţara Minunilor întâlneşte în drumul ei epuizant oameni de afaceri, adevăraţi hărţuitori, victime ale accidentelor la locul de muncă, un partener de sex, propriul său avatar digital (Bobiţă), o altă Angela (Dorina Lazăr) dintr-un film mai vechi al lui Lucian Bratu, „Angela merge mai departe”, dar şi pe strănepoata lui Goethe (Nina Hoss).

„Cineva a comparat filmul cu o şaorma cu de toate. Intenţia era uşor ironică, dar are dreptate şi pentru că filmul conţine multe lucruri, multe genuri, o mulţime de poveşti, de anecdote, de citate – toate scufundate în sosul comediei. Umane. Naraţiunea e bazată pe nişte întâmplări adevărate la care am participat sau am fost martor, poveşti mici, individuale, ale unor oameni prinşi în relaţii personale, profesionale, de muncă, în care se întâlnesc foarte multe linii de tensiune din interiorul felului în care funcţionează societatea noastră. În plus, este şi un omagiu adus unui frumos film din anii ’80, ‘Angela merge mai departe’ al lui Lucian Bratu, iar marii actori din acel film – Dorina Lazăr şi László Miske apar şi în filmul nostru. Sper ca spectatorii să îl descopere cu delicii”, a comentat Radu Jude.

Citeste continuarea pe news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *