Category: News

„The Exorcist: Believer”, un reboot al celebrei francize horror, a ocupat prima poziţie în box office-ul nord-american de weekend, deşi nu a fost pe măsura aşteptărilor, scrie Variety.

Filmul cu rating R, produs de Universal şi Blumhouse, a adunat 27,2 milioane de dolari din 3.663 de săli nord-americane în weekend, sub estimările care sugerau un debut mai apropiat de 35 de milioane de dolari. Aceste vânzări de bilete se situează undeva între recentele lansări horror, precum „Saw X” (18,3 milioane de dolari) şi „The Nun 2” (32,6 milioane de dolari).

„Believer” a debutat şi în box office-ul internaţional cu 17,8 milioane de dolari, pentru un start global de 45,1 milioane de dolari. Având în vedere că cel de-al şaselea film „Exorcistul” a costat doar 30 de milioane de dolari, este bine poziţionat în cinematografe. Dar recenziile (23% pe Rotten Tomatoes) şi scorurile publicului („C” CinemaScore) au fost teribile, aşa că studioul ar putea fi nevoit să îşi reconsidere strategia înainte de premiera următoarei părţi, în 2025. Universal a cheltuit suma impresionantă de 400 de milioane de dolari în 2021 pentru a cumpăra drepturile asupra francizei, cu planuri de a dezvolta cel puţin o trilogie în următorii ani. 

„PAW Patrol: The Mighty Movie” de la Paramount a coborât pe locul al doilea în a doua săptămână de la debut, încasând 11,7 milioane de dolari din 4.027 de cinematografe. Până în prezent, continuarea animaţiei pentru copii a obţinut încasări de 38,8 milioane de dolari în America de Nord şi de 48,2 milioane de dolari la nivel internaţional, ajungând la 87,1 milioane de dolari la nivel mondial. Este pe punctul de a-şi depăşi predecesorul, „PAW Patrol” din 2021, la box office-ul intern (40 de milioane de dolari, în timp ce a fost lansat simultan pe Paramount+), dar este în urma primului film în străinătate (104 milioane de dolari).

Cireste continuarea pe news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *