Category: News

Twitter va forma un consiliu de moderare a conținutului cu puncte de vedere foarte diverse”, a scris Musk pe Twitter. Nu se va lua nicio decizie majoră privind conținutul sau restabilirea conturilor înainte ca acest consiliu să se întrunească.”

Nu a fost format sau convocat niciun consiliu, însă Musk a autorizat restabilirea unui număr de conturi Twitter anterior interzise sau suspendate. Mashable a întocmit o listă cu cele mai notabile conturi care au fost restabilite.

Donald Trump

Fără îndoială, cel mai important cont care a fost restabilit este @realDonaldTrump al fostului președinte Donald Trump.

Trump a fost interzis oficial de pe platformă pe 8 ianuarie 2021, în urma evenimentelor din 6 ianuarie, în care o mulțime pro-Trump a luat cu asalt clădirea Capitoliului în încercarea de a anula rezultatele alegerilor din 2020. Twitter a declarat atunci că îl suspendă definitiv pe Trump din cauza faptului că acesta a folosit platforma pentru a incita la violență.

Elon Musk a lansat vineri un sondaj pe compania de socializare în care întreabă dacă fostului președinte american Donald Trump ar trebui să i se permită revenirea pe platformă. Reintroduceți-l pe fostul președinte Trump”, a scris Musk într-o postare care a adunat peste 4,4 milioane de impresii la momentul publicării.

 

The Babylon Bee

Unul dintre primele conturi pe care Musk le-a restabilit a fost The Babylon Bee, un site de umor conservator care încearcă să imite The Onion. The Babylon Bee nu a fost de fapt interzis sau suspendat permanent de pe Twitter.

Contul site-ului a fost suspendat temporar în luna martie. Twitter a cerut pur și simplu ca The Babylon Bee să șteargă un tweet care încălca politicile sale de conținut. Ei au refuzat să șteargă tweet-ul, astfel încât contul a rămas suspendat.

În acel tweet, secretarul adjunct pentru sănătate al Statelor Unite, Rachel Levine, a fost numită în mod intenționat în mod greșit. Musk nu a cerut ca The Babylon Bee să șteargă tweetul înainte de a restabili contul.

Jordan Peterson

Personalitatea media canadiană Jordan Peterson este o altă persoană pe care Musk a repus-o în funcție încă de la începutul mandatului său de Chief Twit. Contul lui Peterson a fost reactivat alături de cel al Babylon Bee pe 18 noiembrie.

Peterson, care găzduiește, de asemenea, o emisiune la postul media de dreapta Daily Wire, a fost inițial suspendat în iunie pentru că l-a numit greșit pe actorul Elliot Page. De asemenea, Peterson l-a numit intenționat pe actor, referindu-se la Page cu numele său anterior.

 

sursa: news.ro

foto: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *