Category: News

Diamantul roz gigant „Fortune Pink”, foarte rar, a fost vândut marţi, la licitaţie, la Geneva, cu mai mult de 28,3 milioane de euro unui colecţionar privat asiatic, scrie AFP.

Bijuteria este cel mai mare diamant roz de această calitate vândut vreodată la licitaţie, potrivit Christie’s, deţinută de Artémis, holding al familiei franceze Pinault.

A fost montat pe un inel, flancat pe ambele părţi de un mare diamant alb. Cântăreşte 18,18 carate, un număr considerat norocos în Asia unde înseamnă „prosperitate sigură”, potrivit Christie’s.

Diamantul roz strălucitor a fost vândut cu 24,5 milioane de franci elveţieni (24,7 milioane de euro), sau 28.436.500 de franci elveţieni (28.640.761 de euro) cu taxe.

Vânzarea, care a durat doar patru minute, a început de la 17 milioane de franci elveţieni şi a implicat trei ofertanţi prin telefon. Câştigătorul a câştigat licitand o ultimă jumătate de milion.

„Cumpărătorul este fericit. Este un vis devenit realitate”, a declarat pentru AFP angajatul Christie’s care a preluat oferta câştigătoare la telefon, păstrând în acelaşi timp anonimatul noului proprietar.

„A fost achiziţionat de un client privat din Asia”, a declarat reporterilor Rahul Kadakia, director internaţional pentru bijuterii la Christie’s. „Este un grup foarte exclusivist de clienţi care cumpără la acest nivel. Sunt foarte fericit că merge într-o nouă familie care se va bucura de el, care îl va purta şi sper că le va aduce noroc”.

Diamantul a fost expus la Geneva, apoi la New York, Shanghai (China), Taiwan şi Singapore în octombrie, înainte de a reveni în Elveţia. Acesta a fost estimat între 25 şi 35 de milioane de dolari.

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *