Category: News

Un singur bilet, vândut în California, are toate numerele care au ieşit câştigătoare de la tragerea Powerball din Statele Unite, astfel că posesorul va încasa cel mai mare premiu la loterie din toate timpurile: 2,04 miliarde de dolari, relatează CNN.

Biletul a fost vândut în Altadena, California, la magazinul unui lanţ de benzinării Joe’s Service Center, au anunţat marţi oficialii loteriei Poweball din acest stat.

Câştigătorul nu s-a prezentat încă, dar proprietarul magazinului Joe, care primeşte o cotă parte din câştig pentru că a vândut biletul norocos, a declarat că oficialii loteriei din California l-au informat despre premiu chiar înainte de a deschide magazinul, marţi dimineaţa.

Câştigătorul a nimerit toate cele şase numere ieşite la ultima tragere Poweball. Şansele de a le ghici erau de 1 la 292,2 milioane. Pentru comparaţie, probabilitatea de a fi lovit de fulger este de una la un milion, potrivit oficialilor americani din domeniul sănătăţii.

Numerele câştigătoare, care au fost anunţate marţi dimineaţă, după ce extragerea de luni seară a fost amânată mai bine de zece ore din cauza unor probleme tehnice, au fost 10-33-41-47-56, iar Powerball (echivalentul unui joker) a fost 10.

Jackpotul de 1,9 miliarde de dolari de luni a sărit la 2,04 miliarde de dolari marţi dimineaţă şi este cel mai mare premiu oferit vreodată în lume la loterie, potrivit unui comunicat de presă al Powerball.

Un bilet simplu la loteria Powerball costă 2 dolari.

În vară, un alt premiu fabulos, de 1,337 miliarde de dolari, a fost câştigat la loteria Mega Millions cu un bilet vândut tot la magazinul unui lanţ de benzinării, în statul Illinois. Câştigătorii, care au cumpărat biletul în parteneriat, au rămas anonimi şi au ales să ridice toţi banii o dată.

Câştigătorii la loteriile din SUA au două două opţiuni: fie să încaseze toţi banii o dată, dar suma este mai mică, pentru că se aplică o taxă, fie să îi primească în rate anuale eşalonate, pe o perioadă de 30 de ani, caz în care suma totală rămâne întreagă.

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *