Category: News

Animalele sălbatice pot ataca atunci când se simt amenințate și că nu trebuie să intrăm în contact cu ele decât în condiții în care siguranța noastră este pe deplin asigurată. Totuși sunt unele care au, de obicei, o relaâie bună cu oamenii. Incredibilia.ro a alcătuit un clasament în acest sens:

Cimpanzeii

Cimpanzeii sunt animalele cele mai apropiate de oameni din punct de vedere genetic. Avem ADN similar în proporție de 98%, iar asemănările merg mult dincolo de aspectul fizic. Comportamentele generate de frică, furie, compasiune, bucurie și tristețe sunt observate la ambele specii și sunt exprimate în moduri foarte asemănătoare.Și tocmai de aceea cimpanzeilor le este atât de ușor să se acomodeze cu oamenii. Este adevărat, există unele cazuri de agresivitate – care pot fi chiar fatale – dar, în general, aceste primate sunt blânde.

Elefanții

Elefanții sunt animale foarte sociabile. În ciuda dimensiunii lor amenințătoare și a atacurilor care se pot sfârși cu adevărate tragedii, de obicei, aceștia preferă să interacționeze într-un mod prietenos cu oamenii.

Îngrijitorii de elefanți relatează cazuri emoționante de apropiere față de aceste animale. Elefanții sunt capabili să recunoască oamenii chiar și după despărțiri de zeci de ani, pe lângă faptul că înțeleg și exprimă sentimente precum bucuria, furia, tristețea, compasiunea și dragostea.

Capibara

Capibara este un animal prietenos în toate sensurile. Foarte frecvent văzut în zonele urbane din unele regiuni ale Braziliei, nu par să se supere de prezența omului. Acest lucru face din capibara niște ființe extrem de calme. De obicei, răspund bine la contactul cu oamenii și se exprimă prin zgomote ce seamănă cu torsul pisicilor sau prin țipete, în funcție de ce încearcă să comunice.

Este posibil să te apropii de ei fără a risca să fii atacat, deși contactul fizic nu este indicat din cauza paraziților din blana acestor animale.

Urșii Panda

Ai văzut cel mai probabil videoclipuri cu urși panda jucându-se cu îngrijitorii din grădinile zoologice sau pur și simplu făcând salturi, căzând din copaci sau jucându-se unul cu altul. Panda sunt unele dintre cele mai pașnice creaturi din regnul animal.

De aceea interacționează atât de bine cu oamenii și nici măcar nu manifestă teamă față de noi. Ca orice animal sălbatic, panda pot ataca dacă se simt amenințați, dar în general tind să fie blânzi și prietenoși.

Delfinii

Delfinii sunt printre cele mai inteligente mamifere de pe planetă. În mediul lor natural, delfinii și marsuinii sunt curioși și le place să se apropie de oameni – este foarte frecvent ca oamenii să interacționeze cu ei în timpul scufundărilor. Nu există nimic care să descurajeze aceste contacte, dar uneori ele pot fi eeobișnuite.

Delfinii le pot juca oamenilor feste doar ca să se distreze. Dar, în general, doar înoată aproape de oameni și scot anumite sunete stridente, cum ar fi faimosul lor „râs”.

Alpaca

Și alpaca au tendința de a se bucura de compania oamenilor. De obicei, nu le place să fie mângâiate, dar sunt capabile să învețe și să urmeze îndrumările oamenilor.

În grupurile lor, sunt destul de afectuoase și, dacă nu se simt amenințate, pot exprima același sentiment față de oameni – își apropie capul de ei și îi ating ușor.

Sursa: Incredibilia.ro

Foto: animale.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *