Meniu

Fortune Pink, cel mai mare diamant roz în formă de pară, își caută cumpărător / Cât valorează bijuteria

Category: News

Un diamant roz uriaş, o piatră foarte rară, va fi scos la licitaţie în noiembrie la Geneva, unde ar putea fi vândut cu până la 35 de milioane de dolari, a anunţat luni Christie”s, informează France Presse, citată de Agerpres.

Bijuteria de peste 18 carate este cel mai mare diamant roz în formă de pară de această calitate scos vreodată la licitaţie, a adăugat Christie’s, proprietatea Artémis, holding al familiei franceze Pinault.

Valoarea diamantului, care va fi scos la licitaţie în premieră la 8 noiembrie, a fost estimată la 25-35 de milioane de dolari.

El a fost montat pe un inel şi este flancat pe ambele laturi de un mare diamant alb. Diamantul are 18,18 carate, această cifră fiind considerată aducătoare de noroc în Asia, conform Christie’s.

”Greutatea sa propice de 18,18 carate (…) aduce de fapt noroc noului proprietar”, a declarat pentru AFP Angela Berden, expertă în cadrul Christie’s.

”Este o piatră frumoasă; se întâmplă extrem de rar să găseşti un diamant roz, un diamant roz aprins, de această mărime”, a spus ea adăugând că ”nu aş şti unde să găsesc altul”.

Ce diamante roz au mai fost vândute

”Fortune Pink” este cel mai mare diamant roz strălucitor în formă de pară scos la licitaţie până în prezent, însă au mai fost vândute anterior diamante mai mari, în formă de pernă.

În 2018, Christie’s a vândut un spectaculos diamant roz de 18,96 carate, numit ”Pink Legacy”, adjudecat în schimbul sumei de peste 50 de milioane de franci elveţieni, sau 49,9 milioane de dolari la acea vreme, un preţ record pe carat pentru o piatră de acea culoare.

Acest diamant descoperit în urmă cu aproximativ un secol în Africa de Sud a fost achiziţionat de Harry Winston Inc., proprietate a grupului elveţian Swatch, care l-a redenumit imediat ”Winston Pink Legacy”.

Anul precedent, ”Raj Pink”, cel mai mare diamant de culoare roz intens din lume, de 37,3 carate, scos la licitaţie de Sotheby’s, nu şi-a găsit cumpărător. Valoarea sa a fost estimată la 30 de milioane de dolari.

sursa:  hotnews.ro
sursa foto: anews.com.tr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *