Category: News
  • Noul Rege al Angliei, Charles al III-lea, va face câteva schimbări majore în rolurile din Familia Regală, iar prințul Harry va fi aspru dezamăgit, după cum s-a raportat.
  • Regele Charles al III-lea se pare că va face modificări la legea care împiedică membrii familiei regale care nu lucrează să fie consilieri de stat.
  • Conform noilor planuri, prințul Andrew, prințul Harry și prințesa Beatrice nu vor mai fi eligibili pentru a fi consilieri ai monarhului, Regele subliniind o modificare a Legii Regenței din 1937.

Noul Rege al Angliei, Charles al III-lea, va face câteva schimbări majore în rolurile din Familia Regală, iar prințul Harry va fi aspru dezamăgit, după cum s-a raportat. Regele Charles al III-lea se pare că va face modificări la legea care împiedică membrii familiei regale care nu lucrează să fie consilieri de stat.

Conform noilor planuri, prințul Andrew, prințul Harry și prințesa Beatrice nu vor mai fi eligibili pentru a fi consilieri ai monarhului, Regele subliniind o modificare a Legii Regenței din 1937.

Legea prevede că soțul/soția unui monarh sau următorii patru adulți în linia de succesiune la tron pot acționa în calitate de consilieri de stat, înlocuindu-l pe monarh în cazul în care acesta se află în incapacitate de muncă.

Acest rol a fost preluat în ultimii ani ai Reginei de prințul William, de prințul Charles, de prințul Harry și de prințul Andrew, precum și de prințul Philip, înainte de moartea acestuia în 2021. Dacă modificările aduse Legii Regenței vor merge mai departe, atunci prințul William ar fi singurul consilier de stat care a servit Regina.

Aceasta ar însemna, de asemenea, că prințul Andrew, prințul Harry și prințesa Beatrice ar fi consilieri, precum și membrii familiei regale care nu lucrează, lucru pe care Regele Charles este posibil să îl schimbe.

S-ar părea că se fac demersuri relevante pentru ca legea să fie schimbată cât mai curând posibil, potrivit The Telegraph. Frați ai Regelui, inclusiv contele de Wessex și prințesa regală, sunt candidații care se zvonește că ar putea ocupa două dintre aceste posturi, fiind așteptate și reforme mai ample în ceea ce privește descendența regală.

Vor fi stabilite noi cerințe care să definească ce poate și ce nu poate face un membru al familiei regale care nu lucrează, consolidând totodată și posturile de consilieri așteptate.

Consilierii de stat sunt rareori solicitați, deși au fost folosiți în ultimii ani, inclusiv în cadrul unei vizite de stat la deschiderea Parlamentului condusă de Prințul Charles și Prințul William în luna mai. Parlamentul ar trebui să aprobe orice schimbare de legislație pe care Regele Charles al III-lea speră să o obțină.

 

sursa:  alephnews.ro

sursa foto:  digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *