Category: News

Premierul Nepalului, Sher Bahadur Deuba, a anunțat zilele trecute că populația de tigri sălbatici din țara sa aproape că și-a triplat numărul din 2009 încoace.

În prezent sunt nu mai puțin de 355 de tigri în sălbăticie în Nepal, ceea ce reprezintă o creștere cu 190% din 2009, arată CNN.

Cel mai recent recensământ al tigrilor a acoperit în Nepal aproape 19.000 de kilometri pătrați, adică mai bine de 12% din suprafața țării.

Toți tigrii, nu doar din Nepal, ci din întreaga Asie erau în număr din ce în ce mai mic, specia fiind amenințată din cauza braconierilor, dar și pierderii habitatului.

În 2010, situația era atât de rea încât, în lipsa unor măsuri urgente, specia nu mai avea nicio șansă să supraviețuiască. Atunci, țările care au populații de tigri și-au luat angajamentul de a le dubla efectivele până anul acesta. Nepalul este prima țară care prezintă datele de după numărătoare.

Cum a ajuns Nepalul la această performanță? A reîmpădurit masiv și a creat niște coridoare sălbatice, care fac legătura între bucăți de pădure altfel fragmentate, care să unească și habitatele tigrilor.

Iar protejarea speciei vine cu bonusuri nesperate. Practic, dacă specia este protejată, sunt protejate și circa 10.000 de hectare de pădure, explică Ginette Henley, din partea World Wildlife Fund.

În prezent, mai sunt 3.900 de tigri în sălbăticie, iar specia este considerată în pericol de dispariție.

sursa: spotmedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *