Category: News

Un producător de îmbrăcăminte din Tokyo împreună cu o echipă de medici veterinari au creat un ventilator portabil destinat animalelor de companie în speranţa de a atrage proprietarii de căţei sau pisici care se tem că nu-şi pot pune la adăpost patrupedele de căldura verilor japoneze, potrivit The Guardian.

Dispozitivul constă dintr-un ventilator cu baterie care cântăreşte 80 de grame, ataşat la o vestuţă din plasă şi care distribuie aerul în jurul corpului animalului.

Rei Uzawa, preşedinta fabricii de haine pentru gravide Sweet Mommy, spune că a fost motivat să creeze un astfel de dispozitiv după ce a observat că animalul ei de companie, un câine chihuahua, era epuizat de fiecare dată când se întorcea de la plimbare în zilele caniculare.

,,Aproape că nici nu a existat un sezon ploios anul acesta, aşa că zilele caniculare încep devreme, iar în acest sens, cred că am dezvoltat un produs potrivit pentru piaţă”, a spus ea.

,,De obicei folosesc punguţe cu gheaţă instant (ca să răcoresc câinele). Dar cred că e mai uşor să plimb câinele dacă avem acest ventilator”, a spus Mami Kumamoto, în vârstă de 48 de ani, stăpânul unui pudel miniatură pe nume Pudding şi a unui terrier pe nume Maco.

Dispozitivul a fost lansat la începutul lunii iulie, iar Sweet Mommy a primit circa 100 de comenzi pentru acest produs, a precizat Uzawa. Este disponibil în cinci dimensiuni, iar preţul este de 9.900 de yeni (74 de dolari).

 

sursa: alephnews.ro

foto: alephnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *