Category: News

Familia lui Prince a ajuns la un acord cu privire la împărţirea moştenirii sale de 156 de milioane de dolari, în urma unei bătălii juridice de şase ani, după ce cântăreţul a murit fără să lase un testament, scrie The Guardian.

Vedeta a murit la vârsta de 57 de ani în aprilie 2016, din cauza unei supradoze de fentanil, în locuinţa sa din Paisley Park, în afara Minneapolisului. Fără soţie sau copii în viaţă, averea lui Prince a revenit celor şase fraţi vitregi ai săi, care nu au putut să cadă de acord asupra unui plan de distribuire şi au ajuns frecvent în instanţă.

Trei dintre moştenitori şi-au vândut acţiunile unei companii numită Primary Wave, care a cumpărat drepturile lor asupra catalogului extins de melodii ale lui Prince în august, anul trecut. Alţi trei şi-au păstrat acţiunile şi l-au desemnat pe consilierul lui Prince de multă vreme Londell McMillan şi pe Charles Spicer să le gestioneze.

În ianuarie, moştenitorii au convenit asupra unei evaluări de 156 de milioane de dolari a moştenirii, împreună cu Internal Revenue Service şi Comerica Bank, administratorul patrimoniului.

Luni, un judecător din Minnesota a semnat acordul, care împarte 6 milioane de dolari în numerar, ​​drepturi muzicale şi alte bunuri între cei trei moştenitori rămaşi, familiile lor, consilierii şi Primary Wave.

Într-o declaraţie obţinută de Billboard, un purtător de cuvânt al Primary Wave a precizat că această companie este „extrem de mulţumită că procesul privind moştenirea lui Prince a fost acum finalizat”.

De-a lungul procesului legal, au avut loc lansări postume sau de arhivă ale lui Prince cu diferiţi parteneri, inclusiv Welcome 2 America şi reeditări ale „Purple Rain”, 1999 şi „Sign o’ the Times”.

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *