Category: News

Încadrată între India și Tibet, Nepalul este un stat faimos pentru regiunile sale muntoase. Totuși, această țară are multe alte caracteristici incredibile, inclusiv un drapel cu o formă neobișnuită și un calendar ieșit din comun.

Nepalul este probabil cel mai bine cunoscut pentru munții săi acoperiți de zăpadă. De fapt, această țară se mândrește cu cele opt dintre cele mai înalte zece vârfuri din lume, toate cu înălțimea de peste 8.000 de metri. Cu o înălțime de 8.848 de metri, Vârful Everest este cel mai înalt și cel mai faimos munte din lume. Celelalte șapte vârfuri sunt Kanchenjunga, Lhotse, Makalu, Cho Oyu, Dhaulagiri I, Manaslu și Annapurna I.

Siddhartha Gautama, considerat „Buddha suprem” în majoritatea tradițiilor budiste, s-a născut în Lumbini, un sat din sudul Nepalului, în anul 563 î.e.n. Împăratul indian Ashoka a ridicat în zonă un stâlp comemorativ cu o inscripție care atestă acest lucru și care se află și astăzi acolo. Astăzi, este un Sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, descris ca fiind „unul dintre cele mai sfinte locuri ale uneia dintre cele mai mari religii ale lumii”.

Industria turismului este enormă în Nepal. Aproximativ 25% din veniturile țării provin din turism.

Aeroportul Lukla este principala poartă de acces pentru cei care doresc să viziteze Muntele Everest. Deoarece este situat pe un versant, cu o pistă destul de scurtă și abruptă, este considerat unul dintre cele mai periculoase aeroporturi din lume și poate fi folosit doar de un număr restrâns de aeronave și piloți.

Nepal este singura țară din lume cu un steag care nu este dreptunghiular. Este compus din două triunghiuri, cu un segment superior reprezentând un soare și o jumătate de lună (care ar însemna momentul crepusculului), iar partea inferioară reprezintă un soare solitar.

Nepalul are un calendar propriu, care este cu 57 de ani și 8.5 luni înaintea calendarului gregorian. Așadar, anul 2022 este pentru nepalezi anul 2079! De asemenea, Anul Nou nepalez este sărbătorit la mijlocul lunii aprilie în calendarul nostru.

Sursa: Incredibilia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *