Category: News

„The Rock”, un diamant alb de 228,31 carate, cel mai mare vândut vreodată la licitaţie, a fost adjudecat miercuri la 18,6 milioane de franci elveţieni (17,8 milioane de euro), la mare distanţă de recordul categoriei sale.

Cu 228,31 de carate, „The Rock” a fost impresionant în ceea ce priveşte dimensiunea, dar nu numai. „Acesta este un diamant cu adevărat excepţional în formă de pară”, a declarat pentru AFP Max Fawcett, şeful departamentului de bijuterii de la Christie’s din Geneva. „Este perfect simetric. Este estimat între 20 şi 30 de milioane de dolari şi mă aştept la o explozie a licitaţiilor”, a spus Fawcett. Însă nu a stabilit un record.

„The Rock”, a cărui înălţime o depăşeşte pe cea a unei mingi de golf, a fost extras dintr-o mină din Africa de Sud la începutul anilor 2000. A fost apoi vândut de Christie’s în cadrul unei sesiuni private către un colecţionar privat.

Ultimul record obţinut de Christie’s pentru un diamant alb similar (163,41 carete) a fost la 33,7 milioane de dolari la o vânzare organizată în noiembrie 2017 la Geneva.

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *