Category: News

Insulele Maldive

Un paradis mângâiat de soare și una dintre cele mai populare destinații turistice, Insulele Maldive sunt pe cale să dispară. Din cauza creșterii constante a nivelului oceanelor, în următorul secol insulele vor fi înghițite de apă.

80% dintre cele 1.200 de insule ale arhipelagului sunt la doar un metru deasupra nivelului mării, deci dispariția lor e iminentă. Mai mult, din cauza activității umane (în 2014 existau deja 110 stațiuni), reciful de corali din Maldive probabil nu va rezista nici el.

Veneția

Problema acestei destinații turistice e simplă. Solul se scufundă, iar nivelul mării crește constant, o combinație fatală pentru legendarul oraș. Acum 100 de ani, zona din jurul Pieței San Marco se inunda cam de zece ori pe an. Acum, inundațiile au loc de 100 de ori pe an.

Până în 2100, nivelul Mării Mediterane va crește cu aproximativ 1,4 metri. Astfel, coasta estică a Italiei, pe care se află și Veneția, va fi înghițită de ape.

Marea Moartă

Lacul supersărat dintre Israel, Cisiordania și Iordania dispare încetul cu încetul, fără ca procesul să poată fi oprit. Așadar, Marea Moartă este, fără îndoială, pe lista cu destinații turistice pe care trebuie să te grăbești să le vezi.

Doar în 2012, nivelul Mării Moarte a scăzut cu 1,5 metri! Până acum, o treime din suprafața mării a dispărut…

Pădurea Amazoniană

Motivul pentru care Pădurea Amazoniană este în pericol nu este încălzirea globală, ci activitatea umană directă. Potrivit cotidianului The Guardian, tăierile de copaci au crescut cu 190% în 2014, față de 2013. În ultimii 20 de ani, 763.000 de kilometri pătrați de pădure au fost defrișați.

Din această cauză, numeroase specii de animale au rămas fără habitat, iar perioadele de secetă sunt tot mai dese. Dacă defrișările nu vor fi oprite, sunt șanse mari ca Pădurea Amazoniană să dispară complet în următorul secol.

Sursa: Incredibilia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *