Category: News

O paradă de costume medievale va avea loc la Craiova, în perioada 13-15 mai, la Zilele Mihai Viteazul. În cadrul evenimentului, oamenii pot urmări şi demonstraţii de luptă, pot descoperi universul culinar al epocii şi să participe la diverse ateliere.

Primăria Craiova a anunţat, joi, că evenimentul va avea loc în Piaţa “Mihai Viteazul”.

„Timp de trei zile, de vineri, 13 mai, până duminică, 15 mai, artişti din toată ţara vor transforma Piaţa <<Mihai Viteazul>> într-un tablou vivant medieval. 100 de persoane purtând costume de epocă, dar şi artişti invitaţi vor porni într-un circuit spectaculos vineri, 13 mai 2022, ora 18.00, din Centrul Vechi al Craiovei (strada Traian Demetrescu nr. 31) – Universitate – spre Piaţa <<Mihai Viteazul>>, la care sunt invitaţi toţi craiovenii să se alăture”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că Piaţa ”Mihai Viteazul” va deveni un inedit târg medieval unde vor campa cavaleri, domniţe şi meşteşugari de toate felurile, ca să dezvăluie cum se practicau meseriile în alte vremuri, care erau tainele artelor medievale, dar şi felul în care se derula viaţa zilnică pe timpul marelui domnitor.

„Doritorii vor avea ocazia să admire costume medievale unicat, să urmărească demonstraţii de luptă, să descopere universul culinar al epocii sau să participe la ateliere pentru toate vârstele. Serile se vor încheia cu spectacole de jonglerii cu foc şi concerte de muzică”, a mai precizat Primăria Craiova.

Evenimentul este organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” şi este susţinut de Primăria Craiova.

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *