Category: News

Echipa feminină de gimnastică a Germaniei a protestat, duminică, în calificările de la Jocurile Olimpice, împotriva codului vestimentar strict impus participantelor. Sportivele au înlocuit echipamentele clasice cu unele lungi, până la glezne, scrie BBC.

Gimnastele din echipa Germaniei au protestat în acest fel împotriva inechității codului vestimentar de la Jocurile Olimpice. Echipa formată din Sarah Voss, Elisabeth Seitz, Kim Bui și Pauline Schaefer a declarat că au luat această decizie împreună pentru a promova libertatea de alegere și pentru a încuraja sportivele să poarte ceea ce le face să se simtă confortabil.

„Am vrut să arătăm că orice femeie, oricine, ar trebui să aibă libertatea de a alege cu ce se îmbracă”, a explicat Elisabeth Seitz.

Nu este pentru prima dată când gimnastele protestează împotriva codului vestimentar. Nemțoaicele au atras atenția asupra acestui aspect și la ultima ediție a Campionatelor Europene.

În urmă cu o săptămână, Federația Europeană de Handbal a amendat naționala de handbal pe plajă a Norvegiei pentru ”echipament neadecvat” la Europenele de la Varna, după ce sportivele au purtat pantaloni scurți în loc de bikini.

sursa: digifm.ro

foto: digifm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *