Category: News

Un pește mare, rotund și colorat a ajuns la mal, în Oregon, SUA, săptămâna trecută. Experții spun că se întâmplă să fim martori la așa ceva extrem de rar.

Este vorba despre un pește opah de 45 de kilograme, cunoscut și sub numele de „peștele lună”. Un exemplar al acestei specii a fost descoperit pe o plajă din partea de nord-vest a statului american Oregon.

Să vezi un astfel de pește la mal este un lucru extrem de rar în Oregon și nu numai, a scrisSeaside Aquarium într-o postare pe Facebook.

Keith Chandler, directorul general al Seaside Aquarium, a declarat pentru CNN: „Sunt pești spectaculoși și în mod normal nu îi vedem pe mal”.

Potrivit Administrației Naționale a Oceanelor, se cunosc puține lucruri despre această specie, pentru că trăiește la adâncimi mari, în ocean. Este un pește întâlnit de obicei în apele temperate și tropicale.

Specia are un aspect neobișnuit, cu corp rotund și plat, de culoare gri argintiu. „Spre burtă, nuanțele argintii devin de un roșu trandafiriu, presărat cu pete albe”, au explicat specialiștii.

Se crede că, atunci când a fost găsit pe plajă, peștele era eșuat deja de o oră, prin urmare nu mai era în viață.

sursa: spotmedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *