Category: News
Regizorul Steven Spielberg, prin intermediul companiei sale Amblin Partners, a semnat un acord pentru a produce mai multe filme pe an pentru Netflix, un semn suplimentar al normalizării relațiilor dintre Hollywood și platformă, relatează AFP.
Parteneriatul nu înseamnă neapărat că regizorul va regiza lungmetraje pentru Netflix însuși, acordul vizează compania de divertisment Amblin, care a produs, în ultimii ani, „1917”, „Green Book” (Oscar pentru cea mai bună imagine în 2020) sau „Jurassic World: Fallen Kingdom”.
Declarația publicată luni, nu a specificat dacă filmele produse pentru Netflix vor beneficia de asemenea de o lansare în sălile de cinema.
Creat în 2015, Amblin Partners este uniunea mai multor companii de producție, inclusiv DreamWorks Pictures (separat de DreamWorks Animation, care produce filme de animație).
Netflix Responds to Oscar Backlash and Spielberg — World of Reel
Acordul dintre Amblin și Netflix marchează un punct de cotitură pentru Steven Spielberg, care a fost mult timp critic al platformelor de streaming, îngrijorat în special de amenințarea pe care o reprezintă pentru cinematografe.
În timpul turneului de promovare a filmului său „Ready Player One”, în 2018, regizorul american a criticat deschis modul în care platformele de streaming s-au mulțumit să expună anumite filme doar o săptămână, într-un număr foarte limitat de săli, pentru a le permite să îndeplinească criteriile de eligibilitate pentru Oscar.
Steven Spielberg clarifies Netflix-Oscars position, loses battle anyway - Consequence
Pentru el, aceste lungmetraje nu ar fi trebuit să fie „eligibile” pentru o nominalizare la Oscar, a declarat el pentru canalul britanic ITV.
„Odată ce te angajezi într-un format de televiziune, ești un film TV”, a adăugat regizorul premiat de două ori cu premiul Oscar pentru cel mai bun regizor.
Sursa hotnews.ro
(Foto: consequence.net)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *