Category: News

Regizorul rus Kirill Serebrennikov, al cărui nou film „Petrov’s Flu” va fi în competiţie la Cannes, a spus după anunţul selecţiei că este „fericit” că filmul său poate fi văzut în festival, potrivit unui comunicat publicat de distribuitorul său, scrie AFP.

„Nu prevăzusem să fac acest film. A venit el la mine, m-a capturat şi am devenit prizonierul său cu multă plăcere. A sosit într-un moment destul de dificil din viaţa mea, ca un executoriu, o bucurie esenţială, ca o salvare”, a declarat el.

Serebrennikov nu poate părăsi teritoriul rus şi nu va putea să participe la festival, a indicat luni pentru AFP avocatul său.

„Kirill (Serebrennikov) nu poate părăsi teritoriul rus”, a afirmat Dmitri Kharitonov, precizând că această interzicere va fi în vigoare până la sfârşitul suspendării pedepsei cu închisoarea a clientului său, adică iunie 2023.

Artistul în vârstă de 51 de ani a fost condamnat la finalul lui iunie 2020 la trei ani de închisoare cu suspendare şi la o amendă într-un caz de deturnare de subvenţii publice pe care el le contestă.

În august 2017, el a fost arestat apoi plasat în arest la domiciliu pentru mai mult de un an şi jumătate, acuzat cu asociaţi pentru deturnarea a aproximativ 130 de milioane de ruble (1,8 milioane de euro) între 2011 şi 2014.

Pentru susţinătorii săi, regizorul a fost pedepsit în realitate pentru operele sale adesea îndrăzneţe care îmbină sexualitatea – inclusiv homosexualitatea -, politica şi religia, pe când Kremlinul apără o reîntoarcere la „valori tradiţionale”.

Aceste condamnări au stârnit un val de susţinere internaţional în favoarea lui Kirill Serebrennikov.

Organizatorii celei de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes au anunţat joi că cel mai recent lungmetraj al său, „Petrov’s Flu”, va fi în competiţia pentru Palme d’or. Filmul este o adaptare a unui roman al scriitorului rus Alexei Salnikov, în care este descrisă viaţa tristă de zi cu zi a unei familii din Ekaterinburg, un oraş industrial din Ural, care ia o turnură suprarealistă când toţi cei trei membri ai acesteia contractează gripa.

Lungmetrajul este programat să fie lansat în Rusia pe 9 septembrie, potrivit distribuitorului său, Sony Pictures.

sursa: news.ro

sursa foto: variety.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *