Category: News

Muzicianul american Bruce Springsteen va primi Woody Guthrie Prize 2021, prin care îi va fi recunoscută munca în perpetuarea moştenirii cântăreţului şi compozitorului folk.

Bruce Springsteen va primi Woody Guthrie Prize 2021 | News.ro

Premiul onorific va fi oferit de Woody Guthrie Center, într-un eveniment virtual, ce va avea loc pe 13 mai.

„Cu cele 20 de albume de studio, Springsteen s-a folosit de abilitatea sa de a spune poveşti pentru a scrie cântece care rezonează cu oamenii ce au trecut prin momente grele şi au sărbătorit vremurile bune. Deseori sprijinită de E Street Band, muzica lui Springsteen oferă coloana sonoră a rezistenţei, tăriei, inimii şi bucuriei, în ciuda luptelor apărute în calea noastră”, a transmis Woody Guthrie Center. „Extrase din experienţele maturizării în New Jersey, cântecele lui Springsteen s-au conectat la nivel universal cu fanii din întreaga lume. Iar cei care l-au văzut pe Springsteen cântând live au văzut efortul, determinarea şi devotamentul lui faţă de muzică şi faţă de fanii săi”.

Muzicianul a transmis: „Sunt onorat să primesc Woody Guthrie Prize 2021. Woody a scris unele dintre cele mai bune piese despre zbuciumul Americii de a se ridica la nivelul idealurilor într-o manieră convingătoare. El este una dintre cele mai importante influenţe şi surse de inspiraţie ale mele”.

Bruce Springsteen a vorbit de multe ori despre cum i-a fost influenţată muzica de Guthrie şi a cântat deseori piese ale acestuia, între ele aflându-se „This Land is Your Land”.

Albumele lui Springsteen au fost vândute în peste 120 de milioane de copii la nivel mondial, el a câştigat 20 de trofee Grammy, un Oscar şi un Tony, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1999, a primit distincţia Kennedy Center zece ani mai târziu şi, în 2016, Presidential Medal of Freedom.

Premiul „Woody Guthrie” este acordat unui artist din orice mediu care continuă calea lui Woody Guthrie, „apărător al celor fără voce, care  înţelege cum o platformă poate fi folosită pentru a lumina lumea noastră, arătându-ne ce trebuie să fie reparat şi cum să reparăm”.

„Springsteen a fost în prima linie întreaga sa carieră, conectat la tradiţiile lui Guthrie pe care continuă să le răspândească astăzi”, a mai transmis Centrul.

Între cei care au primit în trecut această distincţie se numără Joan Baez, Chuck D, John Mellencamp, Norman Lear, Kris Kristofferson, Mavis Staples şi Pete Seeger.

 

Sursa news.ro

(Foto: kjrh.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *