Category: News
O cutie cu mai multe sticle de vin din merlot franțuzesc, care a stat peste un an pe Stația Spațială Internațională, a fost adusă înapoi pe Pământ în luna ianuarie a acestui an. Casa de licitații Christie scoate la vânzare una dintre sticle și se estimează că va costa peste 1 milion de dolari.

În fapt, sticla de vin Château Pétrus Pomerol 2000 avea un preț piperat dinainte de a ajunge pe Stația Spațială Internațională. O sticlă costa peste 8.000 de dolari, potrivit wine-searcher.com.

Chiar dacă pare, că de fapt sticlele de vin au fost trimise în spațiu doar pentru a le crește valoarea, de fapt acest lucru are scopuri științifice. Cel puțin asta susține Nicolas Gaume, CEO al start-up-ului Space Cargo Unlimited, care a plătit pentru trimiterea cutiei cu sticle de vin în spațiu, relatează mensjournal.com.

Sticlele de vin au stat 438 de zile în spațiu!

Experts evaluate the quality of French wine returning from the International Space Station | The nation press

Recent a avut loc o degustare de vinuri la Institului de Vin și Știință a Vinului din cadrul Universității din Bordeaux. Specialiștii au comparat același soi de vin, însă din sticle diferite – respectiv cele care fuseseră în spațiu și cele care rămăseseră depozitate pe Pământ.

 „Amândouă au fost frumoase. Cel care rămăsese pe Pământ era un pic mai tânăr decât cel care fusese în spațiu”, a transmis Jane Anson, o scriitoare despre vinuri specializată în cele de Bordeaux, pentru EuroNews.

Experții în vin susțin că sticla scoasă la licitație ar trebui să fie deschisă în jurul anului 2050, când vinul ajunge la maturitatea ideală.

Cheers! French wine heads home after space adventure - World - Chinadaily.com.cn

Sticlele de vin au călătorit peste 200 de milioane de kilometri în spațiu în timpul celor 438 de zile petrecute acolo, potrivit Space Cargo Unlimited. De asemenea, compania a trimis în spațiu și 320 de bucăți de viță de vie cabernet sauvignon și merlot. Se pare că acestea au crescut mai repede decât cele de pe Pământ.

Banii obținuți în urma vânzării sticlei de vin vor fi folosiți de Space Cargo Unlimited pentru finanțarea cercetărilor viitoare.

 

Sursă gandul.ro

FOTO: Forbes/ Space Cargo Unlimited

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *