Category: News

Tot mai multe ţări îşi deschid graniţele pentru turişti. Fiecare cu condiţiile ei. În Islanda, de exemplu, poţi să mergi dacă ai dovada că te-ai vaccinat, certificatul poate fi în format fizic sau electronic. Trebuie să fie în islandeză, daneză, norvegiană, suedeză sau engleză.

Totuşi, pe aeroport certificatul va fi controlat de un epidemiolog. Dacă medicul consideră că documentul nu e valid, turiştii vor fi trimisi către un centru de testare. Dovada vaccinării te poate duce şi în Grecia. Oamenii care au 14 zile de la a doua doză de vaccin nu vor mai sta în carantină. În Portugalia, situaţia este diferită.

Certificatul de vaccinare îi ajută doar pe cei care merg cu zbor direct în Madeira. În cazul unei escale la Lisabona e nevoie şi de un test PCR negativ. Regulile însă se schimbă de la o săptămână la alta.

„Reglementările din Madeira se schimbă în fiecare luni. În fiecare săptămână există un decret al guvernului regional care prelungeşte sau modifică măsurile în vigoare. De asemena pe teritoriu continental sunt aceste măsuri referitoare la traficul aerian acum, până în 30 aprilie.

Ca să călătoreşti în Madeira sunt câteva excepţii care sunt prevăzute de legislaţie. Şi apar şi la noi. Este acel tabel în care spune, dacă pasagerii care prezintă un certificat care atestă că au fost vaccinaţi sunt exceptaţi”, a declarat Raluca Trişcanu, diplomat Ambasada României la Lisabona.

Certificatul de vaccinare este acceptat în Islanda, Grecia, Madeira (Portugalia) şi Insulele Azore. Certificatul trebuie să fie în limba islandeză, daneză, norvegiană, suedeză sau engleză. Mergi cu certificatul de vaccinare în Madeira doar dacă ai cursă directă. Dacă ai escală la Lisabona mai ai nevoie şi de un test PCR negativ.

sursa: mediafax.ro

foto: g4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *